Thursday, December 25, 2008

BalQisku episod 9(i)

Sweet hard Hand BY Hadiah


Balqis terkocoh-kocoh berlari ke ruang tamu. Pagi-pagi buta ni pun dah menjerit ke? “Apahal?”

“Tolong,” ucap Danial ringkas. Dia terkial-kial cuba melipat sampin।


Hampir terjatuh rahang Balqis. Dahlah berbaju Melayu, nak bersampin jugak? Apa mimpi mamat tu semalam?


“La, apa cegat situ? Tolong laa I,” rengek Danial.

Balqis tersengih. Dia menghampiri Danial. Baju melayu biru metallik dan sampin kain pelikat berona sama. “Okay, okay.” Tangannya mencapai hujung kain pelikat. “You nak pergi nikah lain tak sound I ya?”


Danial ketawa। Dia memerhati tangan Balqis yang ligat mengikat sampin. “You teringin nak naik pelamin lagi sekali ke?”


“Ish, tak kuasa। I tak tertidur atas pelamin hari tu pun dah kira bertuah,” balas Balqis. “So betulla you nak pi nikah lain ni ek?”


“Doa la gitu. Karang betul-betul I pegi nikah kat Siam, you jugak yang terkedu,” gurau Danial.

“Mana ada terkedu. I doakan you bahagia la,” balas Balqis selamba. “Siap. Apa mimpi handsome semacam hari ni?”


Danial tersengih. Semenjak dia ‘menggertak’ Balqis tempoh hari, wanita itu tidak lagi bertudung di hadapannya. Dia mengelus perlahan rambut Balqis. “So, you mengaku lah I handsome ni?”


Wajah Balqis merona merah. Dia melarikan pandangan ke tingkap. “Start dah…,” gumam Balqis. “Turunkan sikit level perasan tu a notch or two, buleh?”


“Denial is such a horrible place to live in, Balqis Amani.”

Balqis menjulingkan mata. “Too much la you ni। Asyik-asyik skrip sama je.” Dia menjentik jari Danial yang mencucuk-cucuk pipinya. “Cakap la you nak pergi mana.”


Danial sengih. “Care jugak you pasal I, ek ?”

Balqis menjungkit kening। Kehilangan kata-kata.


“Hari ni papa dengan I nak pergi melawat Darul Kifayah kat Rawang tu,” terang Danial। Dia masih membetul-betulkan sampin.


“Darul Kifayah orphanage kan?”

“Yup. Diorang salah satu badan yang company papa support. Papa cakap dia rindu nak turun sana। Kebetulan hari ni hari penyampaian hadiah. Papa dengan I dijemput untuk menyampaikan hadiah.”


Balqis tersenyum. Dia melihat jari Danial yang terkial-kial membetulkan helaian rambut di celah songkok. “Oh. So sweet of you and papa,” balas Balqis lembut. “Kalau I cuti, I pun nak ikut.”

“Sekarang you baru tau ke your husband ni memang sweet?”

Balqis menjulingkan mata।


Danial ketawa. “Alright. Takut lewat nanti, kena pergi jemput papa.”

“Pak Cik Kamil tak kerja ke hari ni?” soal Balqis, merujuk kepada pemandu Dato. Salleh.

“Hari ni kami pergi berdua je, yang. Tak payah lah bawak escort semua।”


Balqis mengangguk faham. Dia mencapai briefcase Danial di atas meja jepun dan diserahkan kepada lelaki itu। “Drive safely.”


“You too।” Danial menyambut beg dari tangan Balqis. Sempat dia memberikan kucupan di dahi isterinya. Mata Balqis membundar. “Try not to miss me too much.”

3 comments:

  1. hehe..
    best2..
    bunga-bunga chenta berterbangan..

    luv dis part so much..

    *swit hanna*

    ReplyDelete
  2. waaaa.
    sweetnye.
    agagag.
    like2
    love part-na`dz

    ReplyDelete